Geschiedenis

Toen René Convents in 1950 zijn schrijnwerkerij startte in de schuur van het ouderlijke huis had hij nooit verwacht dat 65 jaar later deze familiale eenmanszaak zou uitgroeien tot een internationale groep van afwerkingsbedrijven.  Het is een verhaal van opportuniteiten, visie en een gezonde dosis durf…


Van schrijnwerker tot interiorexpert


In de beginjaren van Convents waren het vervaardigden van ramen, deuren en meubelen voor particulieren de dagdagelijkse bezigheden. Maar de economische opportuniteiten van de jaren 50 en vooral de jaren 60 inspireerde René tot het uitbreiden van zijn klantenportefeuille naar winkels en banken. Het bleek een schot in de roos. René’s innovatieve visie en ondernemende karakter zorgde ervoor dat al in de jaren zeventig de schrijnwerkerij werd geautomatiseerd met de eerste computergestuurde machines. Deze baanbrekende ommezwaai in de productie zorgde ervoor dat Convents modulaire meubelen, de nieuwste hype op meubelvlak, kon vervaardigen. Het werd de start van een nieuw tijdperk en resulteerde in een expansie van cliënteel in de kantoor-, bank- en zorgsector.

Zoals ieder familiaal bedrijf komt een tijd dat de nieuwe generatie de fakkel overneemt en zijn eigen stempel drukt op het bedrijf, zo ook bij Convents eind jaren 80, begin jaren 90.  Waar niet aan wordt geraakt is het familiale karakter van het bedrijf, dat zich kenmerkt in een creatief personeelsbeleid met doorgroeimogelijkheden, innovatieve visies, geavanceerde productiemethodes en baanbrekende projecten.


Uit een eenmanszaak ontstaat een polyvalente groep


Anno 2015 hebben Tony Quintens en Inge Convents (2de generatie) al 25 jaar de fakkel van René overgenomen en het familiebedrijf verder uitgebreid naar een internationale groep. De groep heeft bedrijven in België, Slowakije en Nederland, geeft dagelijks werk aan een 200-tal werknemers en zet 35 miljoen euro per jaar om. De schrijnwerkerij die startte als eenmanszaak is nu de oudste telg van de groep en is nog steeds gevestigd op de oorspronkelijke site in Koersel.


Convents is een merk


Door de jaren heen is de Convents groep gekend voor haar verwezenlijkingen van opdrachten met gecompliceerde ontwerpen, korte deadlines, intensieve coördinatieopdrachten en innovatieve implementaties.